Jumper (2008)

Genul Filmului: Acţiune Aventura SF Thriller
Calitate Film: HD

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Synopsis

Cu filmul JUMPER: ORIUNDE, ORICAND thriller-ul SF intra intr-un nou teritoriu, aceasta fiind povestea unui om care descopera ca poseda capacitatea extraordinara de a se teleporta oriunde in lumea pe care si-o imagineaza. De la New York la Tokyo, de la ruinele romane in inima desertului Sahara, oriunde este posibil pentru David Rice (HAYDEN CHRISTENSEN) sa ajunga , pana cand isi da seama ca libertatea lui nu este totala… ci parte a unui razboi global, in desfasurare, care ameninta chiar supravietuirea speciei rare si extraordinare careia ii apartine si el.

David Rice a crescut cu o putere misterioasa pe care si-ar dori-o multi. Are o mobilitate deplina, e capabil sa se strecoare prin cea mai mica gaurica si sa ajunga, prin spatiu – timp, in orice oras, orice cladire, orice loc pe care si l-ar dori. Intr-o clipita poate „sa sara” dintr-o parte a pamantului in alta si inapoi – poate sa faca turul a douazeci de apusuri diferite in aceeasi seara, poate sa ia micul dejun la Sfinxul egiptean, sa petreaca ziua in Australia, apoi sa dea o fuga la Paris pentru cina si sa se bucure de un desert in Japonia. Poate trece prin ziduri si sisteme de siguranta ale bancilor, poate intra in cele mai inaccesibile camere. Pana acum, si-a folosit puterile pentru a fugi de trecutul sau, pentru a profita de o bogatie nesfarsita, pentru a ramane incredibil de independent. Nu a cunoscut niciodata limitele, granitele sau consecintele. Si nici adevaratele legaturi pana acum.

Dar cand David descopera un alt tanar ca si el, un rebel globetrotter, pe nume Griffin (JAMIE BELL), adevarul existentei sale incepe sa paleasca. El nu mai este o ciudatenie insingurata a naturii, ci face parte dintr-un sir lung de anomalii genetice cunoscute sub numele de Jumper si nici unul din acest sir nu este in siguranta. Acum, David a fost identificat de o agentie secreta care s-a jurat sa-l ucida si la fel sa procedeze cu toti Jumperii. Acum este pe cale sa fie urmarit fara incetare intr-o cursa care se va desfasura in jurul planetei, asa ca devine un jucator cheie intr-o lupta nevazuta care se poarta de secole, fiind invizibila pentru oameni.

Regizorul Doug Liman, care si-a format o reputatie in abordarea unui stil aparte, visceral, cu hiturile de mare succes atat in box office cat si la crititci – The Bourne Identity si Mr. and Mrs. Smith, da viata unei fantezii – JUMPER: ORIUNDE, ORICAND – intr-un amestec de efecte speciale, intriga la nivel international si un super-erou din zilele noastre care trece prin aventuri inimaginabile.

Filmul JUMPER: ORIUNDE, ORICAND ii are in distributie pe Hayden Christensen (Star Wars Episodes II & III, Shattered Glass), Jamie Bell (Billy Elliot, Flags of Our Fathers), Rachel Bilson (The Last Kiss, television’s „The OC”), Samuel L. Jackson (Coach Carter, Snakes on a Plane), Diane Lane (Unfaithful) care a fost nominalizata la Oscar, Michael Rooker (JFK), AnnaSophia Robb (Bridge to Terabithia) si Max Thieriot (The Pacifier).

Scenariul ii apartine lui David S. Goyer (Batman Begins, Blade), Jim Uhls (Fight Club) si Simon Kinberg (Mr. & Mrs. Smith, X-Men: The Last Stand) si a fost realizat pe baza romanului lui Steven Gould. Producatori sunt Arnon Milchan, Lucas Foster, Jay Sanders si Simon Kinberg. Producatori executivi sunt Stacy Maes, Kim Winther, Vince Gerardis si Ralph M. Vicinanza.

Echipa de creatie, care a filmat in diverse parti ale lumii, cum ar fi locatii din Roma, printre care se numara si Colosseum, a fost condusa de directorul de imagine Barry Peterson (Dark Blue); designerul de productie Oliver Scholl (Independence Day, Artificial Intelligence: AI); editori Don Zimmerman A.C.E (Night at the Museum), Dean Zimmerman si Saar Klein (The Thin Red Line, The Bourne Identity), designer costume Magali Guidasci (The Professional) si superviserul pentru efecte vizuale, castigator al Premiului Academiei, Joel Hynek (What Dreams May Come, The Matrix).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 Comment